Využití iontově-selektivních elektrod při stanovení tenzidů - Indruchová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato bakalářská práce je zaměřena na potenciometrické stanovení tenzidů. Teoretická část se zabývá klasifikací tenzidů a různými metodami jejich stanovení, především tedy potenciometrickou titraci konkrétních druhů tenzidů. Jsou zde zmíněny také elektrody používané při stanovení tenzidů. V experimentální části je popsána příprava vzorků, postupy měření, zpracování naměřených dat a výsledné obsahy modelových i neznámých tenzidů ve vzorcích.
Application of ion-selective electrodes in determination of surfactants
Keywords: tenzidy; potenciometrická titrace; uhlíková pastová elektroda; surfactants; potentiometric titration; carbon paste electrode