Komparace místních rozpočtů zemí Evropské unie a České republiky - Hudec, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2000)
Práce je zaměřena na příjmy a výdaje místních rozpočtů v zemích Evropské unie a Rady Evropy ve srovnání s veřejnými rozpočty ČR. Autor sleduje vývoj těchto rozpočtů a základní pravidla redistribuce příjmů veřejných rozpočtů.
Comparison of municipal budgets in member states and Czech republic
Keywords: municipální rozpočty; města; obce; Evropská Unie; Česko; Daně; příjmy; výdaje