Spermatogenese a faktory ovlivňující její průběh - Pospíšilová, Monika (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce se zabývá spermatogenesí a faktory, které mohou ovlivnit její správný průběh. Pozornost je věnována průběhu tohoto děje, popisu struktury zralé spermie a analýze spermatu, která je nepostradatelná při diagnostice mužské neplodnosti. Hlavní částí práce je podrobný rozbor faktorů ovlivňující spermatogenesi - působení hormonů, životní styl, onemocnění, věk, životní prostředí, léky a oxidační stres.
Spermatogenesis and factors influencing its course
Keywords: spermatogenese; spermie; životní styl; životní prostředí; hormony; oxidační stres; spermatogenesis; sperm; lifestyle; environment; hormones; oxidative stress