Word order and its communicative function in Czech and in English - Galnor, Filip (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce se zabývá srovnáním slovosledu v češtině a v angličtině z pohledu aktuálního větného členění a dolazuje, že oba jazyky jsou rovnocenné jazykové systémy schopné vyjádřit jakoukoli myšlenku, i když za použití jiných prostředků.
Slovosled a jeho komunikativní funkce v češtině a angličtině
Keywords: slovosled; Anglický jazyk; čeština; srovnání; větné členění