Aplikace vybraných experimentálních metod v tribotechnické diagnostice - Motl, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce je věnována využití experimentálních metod v tribotechnické diagnostice. Je zaměřena především na oblast opotřebení maziv používaných v dopravních prostředcích a jimi mazaných součástí. Hodnocení technického stavu sledovaných mechanických soustav je podloženo analýzami provedenými na vzorcích maziv z nich odebraných.
The selected experimental methods in tribotechnical diagnostics
Keywords: opotřebení; oleje; plastická maziva; částice; analytické metody; wear; oils; greases; particle; analytical methods