Změna síťové tónové hodnoty na tiskové formě - Mervart, Jan (Univerzita Pardubice, 2002)
Cílem práce bylo ověřit, jak se mění síťová hodnota, velikost a tvar tiskového bodu v procesu expozice a fotochemického zpracování polygrafického filmu a tiskové desky, to jak za standardních podmínek, tak i při změně doby expozice tiskové desky a podtlaku v kopírovacím rámu při expozici polygrafického filmu na tiskovou desku.
The change of reticular tonal value on the printing plate
Keywords: tiskové formy; tiskové body; tónová hodnota; polygrafické materiály