Vývoj malých a středních podniků v regionech Evropské unie - Boháčová, Anita (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce se zaměřuje na vývoj počtu malých a středních podniků z hlediska registrovaných subjektů a subjektů se zjištěnou aktivitou v krajích ČR. Cílem bakalářské práce je zhodnotit vývoj malých a středních podniků na Slovensku, Maďarsku, Polsku a v ČR. Hlavní důraz je kladen na hodnocení ekonomické odolnosti malých a středních podniků z hlediska jejich velikostní kategorie a jejich umístění v krajích ČR. Na základě nalezených vztahů mezi zkoumanými faktory byla formulována doporučení pro management podniků a decizní sféru.
Development of small and medium - sized enterprises in the EU regions
Keywords: malé a střední podniky; pandemie covid - 19; kraj; ekonomická odolnost; vývoj podniků; small and medium enterprises; pandemic covid - 19; region; economic resilience; business development