Aplikace metody ABC pro řízení zásob obalového materiálu v podniku papírenského průmyslu - Kubíčková, Ludmila (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato práce se zabývá řízením zásob obalových materiálů pro tenké tiskové papíry v podniku papírenského průmyslu v rámci stávajícího dodavatelském systému. Rešeršní část poskytuje poznatky potřebné pro analýzu a řešení konkrétního problému v podniku. V teoretické části byly studovány služby spojené s dodávkou a jejich vliv na zásoby v dodavatelském systému a teorie zásob s metodami diferencovaného řízení zásob. V praktické části bylo využito poznatků diferencovaného řízení zásob pro návrh zlepšení systému dodávání obalů s využitím pohotových zásob vybraných palet.
Application of ABC method for inventory management of packaging material within the company of paper industry
Keywords: zásoby; obalové materiály; diferencované řízení zásob; dodavatelský systém; skladové položky; metoda ABC; služby zákazníkům; inventory; packaging material; differentiated inventory management; supply chain; storage items; ABC method; customer service