Postavení vybraného státu ve světové ekonomice - Müllerová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2023)
Diplomová práce je zaměřena na zhodnocení Švédska ve světovém měřítku s důrazem na veřejné finance. Práce zkoumá vývoj veřejných financí a makroekonomických ukazatelů v porovnání s Českou republikou. Do analýzy jsou zahrnuty dopady z pandemie COVID-19.
The position of the selected state in the world economy
Keywords: veřejné finance; makroekonomické ukazatele; Švédsko; pandemie COVID-19; public finances; macroeconomic indicators; Sweden; COVID-19 pandemic