Využití biomasy pro výrobu tepelné energie - Stránská, Petra (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato bakalářská práce je orientována na využití netradiční obnovitelné energie z biomasy. V práci je zahrnuto jakým způsobem se dá biomasa využít pro výrobu tepelné energie. Dále možnosti pěstování a využití biomasy v České republice. Práce směřuje ke zhodnocení legislativních podmínek v České republice. V práci jsou vysvětleny základní pojmy týkající se tohoto problému.
Biomass energy use to produce the thermal energy
Keywords: Alternative energy; biomass; Alternative energy; legislations; power plants; Alternativní energie; biomasa; obnovitelné zdroje; neobnovitelné zdroje; energetické plodiny; legislativa