Franchising - moderní forma pronikání na zahraniční trhy - Kameníková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2000)
Autorka v práci pojednává o franchisingu jako jednom ze způsobů pronikání na zahraniční trh. Jako příklad je zde uvedena provozovna rychlého občerstvení McDonald's. Popsány jsou druhy franchisy u McDonald's a porovnány výhody a nevýhody franchisingu jako takového.
Franchising - the modern form of penetrating to international market
Keywords: Podnikání; mezinárodní obchod; franchising; zahraniční trhy; McDonald's