Návrh kompetencí reformovaných orgánů veřejné správy ČR v rámci organizace integrované dopravy - Kleprlík, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2000)
Příspěvek se zabývá probíhající reformou veřejné správy v ČR z pohledu zajišťování dopravní obslužnosti. Předkládá návrh kompetencí jednotlivých úrovní státní správy a samosprávy týkajících se oblasti dopravy. Především se zaměřuje na vymezení působnosti nově vzniklých krajů, které by měly v rámci osobní dopravy přispět k rozvoji integrované dopravy, k budování IDS a dopravních svazů.
Keywords: Integrovaná doprava; kompetence; Dopravní obslužnost; veřejná správa