Vysoké Mýto jako obec s rozšířenou působností - Doskočilová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se zabývá průběhem reformy veřejné správy v ČR od roku 1990 po zánik OkÚ, charakteristikou reformy veřejné správy a II. fází reformy územní veřejné správy. Stručné informace o městě Vysoké Mýto. Realizace reformy veřejné správy ve Vysokém Mýtě, které se stalo obcí s rozšířenou působností.
Vysoké Mýto as community with wider authority
Keywords: reforma veřejné správy; územní správa; obce; pravomoci; Vysoké Mýto; veřejná správa