Demografická rizika a jejích vliv na důchodové zabezpečení - Kylarová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce se zabývá kvantifikací demografického rizika nízké porodnosti, klesající úmrtnosti a prodlužování délky života. Zkoumá důchodový systém a s ním spojenou důchodovou reformu. Dále se podrobněji zaměřuje na penzijní spoření a penzijní fondy u třech pojišťoven.
Demographic risks and their influence on the pension scheme
Keywords: demografické riziko; porodnost; úmrtnost; délka života; stárnutí obyvatelstva; důchodové zabezpečení; důchodová reforma; penzijní spoření; penzijní fondy; demographic risk; birthrate; mortality; life expectancy; aging population; pension scheme; pension reform; pension saving; pension funds