Návrh pohybu manipulátoru v prostoru s překážkami metodou PRM s využitím hierarchických sférických modelů - Truhlář, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce je věnována návrhu cesty robota přes oblast s překážkami. Pro návrh této cesty je použita metoda PRM. V této práci je využito pro zjišťování kolize s překážkami obalových těles. Program byl realizován v prostředí MATLAB.
Planning motion of a manipulator in the space with obstacles using hierarchical spherical models
Keywords: PRM; robot; obalová tělesa; cesta robota; robot; packaging body; the robot path