Uhlíkové pastové elektrody v rozpouštěcí potenciometrii - Konvalina, Jiří (Univerzita Pardubice, 2001)
Autor v práci popisuje využití uhlíkových pastových elektrod v potenciometrické rozpouštěcí analýze jednak jako podkladů pro vylučování metalických filmů (rtuťový, zlatý) za účelem stanovení těžkých kovů (kadmium, měď, olovo), a jednak jako elektrodového materiálu schopného extrakčně akumulovat anionty ([AuCl4], [TlCli], I) schopné tvorby iontových párů s protonizovanou pastovou kapalinou.
Carbon paste electrodes in stripping potentiometry
Keywords: Elektrochemie; těžké kovy; uhlíkové pastové elektrody; rozpouštěcí potenciometrie; stanovení