Snížení dopravní nehodovosti ve městě Jičín - Pištěková, Naděžda (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zabývá dopravní nehodovostí ve městě Jičín s cílem vytipovat místa častých dopravních nehod a následně navrhnout opatření vedoucí ke snížení dopravní nehodovosti. Obsahem první části je charakteristika současného stavu dopravy ve městě, včetně posouzení stávajícího stavu komunikací. Druhá část práce je zaměřena na analyzování dopravní nehodovosti prostřednictvím představení si důležitých zavedených změn, které měly vliv na vývoj dopravní nehodovosti v ČR ve sledovaném období let 2007-2009. V dalších částech práce jsou na základě statistických údajů vymezena místa častých dopravních nehod a navrhnuta náležitá opatření.
Reduction of traffic accidents in Jičín
Keywords: Jičín; silniční doprava; dopravní nehodovost; Dopravní nehody; road traffic; traffic accident frequency; traffic accidents