Struktura a funkce karbonických anhydráz v kvasinkách - Flégrová, Hana (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce se zaměřuje na karbonické anhydrázy, jejich strukturu a funkci. Dále je v této práci stručně popsána struktura kvasinek, jejich význam a funkce. Další část zahrnuje podrobnější charakterizaci jednotlivých významných rodů kvasinek. Bakalářská práce také obsahuje detailní popis oxidu uhličitého jako signální molekuly spolu s jeho reverzibilní hydratací a dehydratací. Poslední část popisuje karbonické anhydrázy třídy beta, jejich strukturu, funkci a příklady konkrétních beta karbonických anhydráz vyskytujících se v buňkách kvasinek.
Structure And Function of the Yeast Carbonic Anhydrases
Keywords: karbonická anhydráza; kvasinky; oxid uhličitý; signální molekula; reverzibilní hydratace; reverzibilní dehydratace; beta karbonické anhydrázy; carbonic anhydrase; yeasts; carbon dioxide; signaling molecule; reversible hydration; reversible dehydration; beta carbonic anhydrases