Možnosti snižování nákladů tradiční letecké společnosti - Panchartek, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2007)
V diplomové práci jsou představeny oblasti, ve kterých je možné snížit finanční náklady vyplývající z provozu tradiční letecké společnosti. V první části jsou popsány jednotlivé druhy nákladů včetně složek, ze kterých se skládají. U každého druhu je vyjádřen jeho podíl na celkových nákladech společnosti. Ve druhé části jsou navrhnuta opatření, jejichž implementací by mělo dojít ke snížení nákladů. Třetí část diplomové práce se zabývá způsoby, jakými lze navržená opatření uplatnit v praxi a zda jsou vůbec reálná.
Possibilities of reducing costs in legacy airlines
Keywords: letecké společnosti; finanční náklady; opatření; letenky