Náhrada dieselového zdroje za akumulační zdroj u trolejbusu Tr26 pro MHD Zlín - Andrlík, Petr (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce se zabývá náhradou dieselelektrického zdroje akumulačním zdrojem elektrické energie u trolejbusu 26Tr Solaris pro MHD Zlín. Práce je zaměřena na analýzu energetické náročnosti konkrétních nezatrolejovaných úseků trati ve městě Zlín, výpočet energetické náročnosti jednotlivých úseků a stanovení potřebné kapacity akumulačního prvku. Součástí je také návrh konkrétních variant řešení akumulačního prvku a jeho připojení do stejnosměrného meziobvodu trolejbusu. Na závěr je provedeno ekonomické porovnání.
Substitute for the storage of diesel power source at the trolleybus Tr26 for Urban public transportation Zlín
Keywords: replace the diesel-electric power storage; calculation of energy performance; determining battery capacity; battery selection; náhrada dieselelektrického zdroje akumulačním; výpočet energetické náročnosti; stanovení kapacity akumulátoru; výběr akumulátoru