Obnova vozového parku osobní dopravy - Glabazňa, Petr (Univerzita Pardubice, 1998)
Cílem předkládané diplomové práce bylo navrhnout obnovu vozového parku osobní dopravy tak, aby došlo k minimalizaci nákladů jak na pořizování nových vozidel, tak také na provoz obnoveného vozového parku. V první části diplomové práce jsme navrhovali optimální strukturu vozového parku z hlediska zařazovaných typů vozidel podle současné vytíženosti vozidel na spojích a prognózy vývoje poptávky po veřejné autobusové dopravě. Dále jaké typy vozidel pořizovat při obnově vozového parku. V druhé části diplomové práce jsme počítali náklady na pořízení vozidel pomocí leasingu, úvěru, atd. Podle těchto nákladů jsme určili, která forma kapitálu bude nejvhodnější pro pořizování nových vozidel.
Renewal of the fleet of passenger transport
Keywords: vozový park; osobní doprava; náklady; vehicle fleet; passenger transport; costs