Cestovní náhrady ve vybrané společnosti - Součková, Denisa (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce se zabývá zmapováním a analýzou poskytování cestovních náhrad v podnikatelské sféře v České republice. Podle platné legislativy vychází zejména ze zákona č. 262/2006 Sb., zákoníku práce, vyhlášek a nařízení. Popsány jsou především cestovní náhrady zaměstnanců při výkonu závislé činnosti na tuzemských a zahraničních pracovních cestách. První část práce se zaměřuje na formulaci pojmů z oblasti cestovních náhrad, poskytování záloh a vyúčtování pracovních cest. Zbývající část práce je zaměřena na analýzu cestovních náhrad ve společnosti XY.
Travel expenses in a chosen business
Keywords: cestovní náhrady; pracovní cesty; stravné; travel reimbursements; business trips; meal allowance