Výživa novorozence na intermediární péči - Kaválková, Tereza (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce se zabývá výživou novorozence umístěného na oddělení intermediární péče. Zaměřuje se na kojení, alternativní možnosti a způsoby podání výživy novorozencům. Práce je rozdělena do dvou částí. Teoretická část se věnuje především výživě novorozence, u kterého je v důsledku jeho poporodního zdravotního stavu nebo špatné adaptace ovlivněn či znemožněn standardní příjem výživy - kojení. V praktické části jsou analyzovány a interpretovány výsledky dotazníkové šetření, které bylo zaměřeno na informovanost matek v oblasti výživy novorozence. Na základě získaných dat byla vytvořena informační brožura určená pro matky, která shrnuje základní informace o výživě novorozence.
Newborn nutrition at special care baby unit
Keywords: intermediární péče; novorozenec; výživa; kojení; mateřské mléko; umělá výživa; intermediary care; newborn; nutrition; breastfeeding; breastmilk; artifical nutrition