Komparace daňového systému ČR a SRN - Nováková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2007)
Cílem této diplomové práce je analyzovat daňové systémy České republiky a Spolkové republiky Německo a vzájemnou komparací obou systémů zjistit, který ze systémů je výhodnější. Druhá kapitola popisuje základní pojmy týkající se daňové problematiky. Třetí kapitola se zabývá daňovým systémem České republiky, jsou zde popsány jednotlivé daně i jejich přínos pro celý systém. Čtvrtá kapitola je věnována daňovému systému Spolkové republiky Německo. I zde jsou uvedeny a popsány jednotlivé daně i jejich funkce. Pátá kapitola je věnována komparaci obou systémů. Zde autorka porovnává oba daňové systémy z hlediska jednotlivých daní, toto srovnání doplňuje praktickými příklady. V závěru této diplomové práce autorka hodnotí, zda byly splněny stanovené cíle a hypotézy
Komparison of tax system in the Czech Republic and Germany
Keywords: Taxes; tax system; tax policy; European Union; Daně; daňová soustava; daňová politika; Evropská Unie