Jak dosáhnout vysokého rozlišení v LC? - Česla, Petr (Spektroskopická společnost Jana Marca Marci, 2019)
Příspěvek shrnuje a diskutuje tři nejčastěji používané přístupy k dosažení co nejvyššího rozlišení v kapalinové chromatografii a to příprava vhodné stacionární fáze (sub-2um stacionární fáze, povrchově porézní částice, monolitické kolony), použití gradientové eluce a koncept vícerozměrných separačních technik.
How to achieve high resolution in LC?
Keywords: liquid chromatography; resolution; stationary phases; gradient elution; multidimensional separations