Strategie zvládání stresu a postupy tvorby work-life balance u pracovníků ve vybraných organizacích - Vacková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce je zaměřena na zhodnocení strategií zvládání stresu a postupy tvorby worklife balance u pracovníků dvou vybraných organizací. V první části jsou vysvětleny základní pojmy, které se týkají oblasti managementu, stresu, syndromu vyhoření a work-life balance. Druhá část je zaměřena na konkrétní průzkum dvou organizací. Průzkum probíhal pomocí dotazníku MBI, který je zaměřen na stupeň syndromu vyhoření, a formou řízených rozhovorů, s cílem zjistit, jaké strategie respondenti používají k zvládání stresu a vytváření work-life balance. Na základě řízených rozhovorů jsou pro respondenty navržena doporučení pro stávající praxi.
Stress management strategies and work-life balance creation procedures for workers in selected organisations
Keywords: zvládání stresu; syndrom vyhoření; stres; work-life balance; sociální práce; doporučení; copingové strategie; stress management; burnout syndrome; stress; work-life balance; social work; recommendations; coping strategies