Duševní hygiena pracovníků městského úřadu - Přikryl, Pavel (Univerzita Pardubice, 1995)
Práce se zabývá vybranými problémy duševní hygieny úředníků městského úřadu. Její cíl se neliší od obecného cíle psychohygieny, kterým je taková úprava způsobu života, aby došlo k pozitivnímu ovlivnění jeho duševního stavu. Teoretická část je věnována vhodné úpravě pracovního prostředí, životosprávy, některé techniky používané v současné psychohygieně apod. Praktická část práce se zamýšlí nad největšími problémy duševní hygieny úředníků. Analýza je provedena na základě dotazníků, které byly dány k dispozici pracovníkům magistrátu.
Keywords: psychologie; duševní hygiena; pracovník; městské úřady; Analýza; dotazníky