Kulturně-literární revue Pandora v současné české literární kultuře - Starý, Filip (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce pojednává o severočeském periodiku Pandora a analyzuje jeho desetileté fungovaní v čele s šéfredaktorkou Kateřinou Toškovou. Zaměřuje se na dramaturgii jednotlivých čísel z období 2006 – 2013, složení redakce a také na ekonomické zajištění. Cílem je zmapovat tvorbu a zasadit časopis do českého literárně-kulturního prostředí a nalézt jeho případné odlišnosti.
Culture and Literature Revue Pandora in Current Czech Literary Culture
Keywords: Pandora; časopis; revue; literárně-kulturní prostředí; magazine; revue; literary culture environment