Partnerství veřejného a soukromého sektoru - Havrdová, Diana (Univerzita Pardubice, 2005)
Bakalářská práce podrobně pojednává o problematice projektu Partnerství veřejného a soukromého sektoru, jehož účelem je zajištění financování, výstavby, obnovení, správy či údržby veřejné infrastruktury nebo poskytování veřejných služeb. V první kapitole jsou uvedeny základní informace o Partnerství veřejného a soukromého sektoru, jeho charakteristické rysy, údaje týkající se náležitostí smluv a zmíněny jsou i jednotlivé druhy smluv. Druhá kapitola je věnována rizikům projektu a jejich ošetření ve smlouvách. Ve třetí kapitole je popsán proces přípravy a realizace projektu. Čtvrtá kapitola se zabývá analýzou zkušeností v oblasti Partnerství v ČR a zahraničí.
Public private partnership
Keywords: partnerství; veřejný sektor; soukromý sektor; smlouvy; rizika; práva; povinnosti; Veřejné služby; Infrastruktura