Dějiny evangelických sborů Krakovany a Chvaletice a porovnání jejich vývoje - Janouchová, Marcela (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se zabývá dějinami sborů Českobratrské církve evangelické ve Chvaleticích a Krakovanech. Oba sbory byly založeny po vydání tolerančního patentu. Hlavním záměrem je tedy popsání jejich vývoje, a to od založení až do současnosti. U obou je nastíněn také vývoj před vydáním patentu a v závěru je pak stručně porovnán. Vedle těchto informací obsahuje práce v úvodu také obecné informace týkající se okolností vydání tolerančního patentu a rovněž stručné dějiny míst, kde se oba sbory nacházejí.
History of Evangelical Congregations in Krakovany and Chvaletice and the Comparison of Their Development
Keywords: toleranční patent; nekatolíci; Chvaletice; Krakovany; evangelické sbory; Patent of Tolerantion; non-catholics; Chvaletice; Krakovany; evangelical congregations