Provozování stravovacích služeb dle platné právní úpravy České republiky - Burešová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá právní úpravou provozování stravovacích služeb v České republice. Teoretická část je zaměřena na možnosti poskytování stravovacích služeb, více se zaměřením na hostinskou činnost v rámci živnostenského podnikání a vymezení podmínek a požadavků, které musí stravovací podnik splňovat. Cílem praktické části je analýza procesu založení a provozování těchto služeb v rámci živnostenského podnikání, charakteristika dopadů, která vyplývají z dalších opatření, jež s danými zařízeními souvisejí a jejich provoz přímo ovlivňují.
Operation of catering services according to the applicable legislation of the Czech Republic
Keywords: podmínky; podnikatelé; postup založení; stravování; živnostenské podnikání; conditions; businessmen; establishment procedure; eating; trade business