Komparace determinantů firemních inovací v zemích střední a východní Evropy v kontextu konceptu otevřených inovací - Růžičková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2022)
Práce se zabývá analýzou vlivu vybraných determinantů na inovace firem v zemích střední a východní Evropy. Teoretická část práce je zaměřena na inovace, jejich členění a na determinanty inovací, dále je vymezen koncept otevřených inovací. V analytické části jsou provedeny analýzy pomocí statistických metod a jsou vyhodnoceny výsledky jednotlivých analýz. Poslední část práce obsahuje doporučení.
Comparison of determinants of corporate innovation in the countries of Central and Eastern Europe in the context of the concept of open innovation
Keywords: inovace; otevřené inovace; determinanty inovací; innovation; open innovation; determinants of innovation