Využití canisterapie ve zdravotnickém zařízení pro děti předškolního věku - Plotzová, Andrea (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce má název Využití canisterapie ve zdravotnickém zařízení pro děti předškolního věku. Je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část je věnována zooterapii, pod ní spadající canisterapii a rozlišuje její dělení. Je popsáno zdravotnické zařízení a tým, který se účastní canisterapie - konkrétně pes, canisterapeut, dítě, rodina. Je vysvětlen pojem rehabilitace, popsán tým ucelené rehabilitace a zmapována její legislativa. Praktická část prezentuje výsledky kombinované formy výzkumu prováděné dotazníkovou metodou, rozhovorem a pozorováním.
Use of canistherapy in a medical facility for preschool children
Keywords: canisterapie; psi; předškolní věk; zdravotnické zařízení; ucelená rehabilitace; canistherapy; dogs; preschool age; medical facility; comprehensive rehabilitation