Virové hepatitidy B jako profesionální nákazy u nelékařských zdravotnických pracovníků - Kunstarová, Jana (Univerzita Pardubice, 2016)
Hlavním zájmem této práce je Hepatitida typu B jako nákaza u nelékařských zdravotnických pracovníků. Tato práce obsahuje dvě části. Má část teoretickou a část výzkumnou. V teoretické části se věnuji informacím o virové hepatitidě typu B jako profesionální infekční chorobě. Ve výzkumné části jsem se pokoušela zjistit, jaká je úroveň znalostí zdravotnických pracovníků o virové hepatitidě typu B a jak dobře jsou oni informováni o ochraně proti profesionálním nákazám
Viral Hepatitis B as Professionally Acquired Infection in the Group of Medical Professionals
Keywords: očkování; prevence; profesionální nákazy; virové hepatitidy B; vaccination; prevention; professional disease; viral hepatitis B