Maloobchodní informační systém - Eichler, Jiří (Univerzita Pardubice, 2015)
V teoretické části práce je proveden úvod do problematiky grafického uživatelského rozhraní, je zde uveden přehled existujících UI následovaný pohledem do historie GUI. Kromě toho je v práci srovnána technologie Windows Presentation Foundation s technologii Windows Forms. Primárně se však práce věnuje analýze a návrhu informačního systému pro maloobchod. Návrhu aplikace předchází jednoduchá analýza funkčních a nefunkčních požadavků a případů užití. Vývoj aplikace je realizován pomocí objektově orientovaného jazyka C# a technologie Windows Presentation Foundation. Celá aplikace je implementována pomocí návrhového vzoru MVVM. Databázová část je založena na relační databázi MSSQL se kterou je komunikováno pomocí vrstvy ADO.NET, konktrétně je využit Entity Framework.
Retail information system
Keywords: C#; WPF; MVVM; Entity Framework; information system; GUI; .NET Framework; informační systém