Kapilární elektrochromatografie v monolitických kolonách - Jurčáková, Petra (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá testováním použitelnosti metakrylátových monolických kolon pro analýzu nízkomolekulárních látek - alkylbenzenů a nitrofenolů. Byl zkoumán vliv složení polymerační směsi, teploty a napětí na separaci.
Capillary electrochromatography in monolithic columns
Keywords: kapilární elektrochromatografie; kolony; alkylbenzeny; nitrofenoly