Přehled využívání finančních prostředků ze strukturálních fondů EU (dle operačních programů) - Havelková, Šárka (Univerzita Pardubice, 2006)
Diplomová práce charakterizuje politiku hospodářské a sociální soudržnosti na úrovni EU a regionální politiku ČR se zaměřením na programové dokumenty v období 2004 – 2006. Jejím hlavním záměrem je hodnocení dosavadní úspěšnosti čerpání finančních prostředků ze strukturálních fondů EU Českou republikou v rámci jednotlivých operačních programů a nastínění východisek pro programovací období 2007 – 20013.
THE EU STRUCTURAL FUNDS FINANCIAL RESOURCES UTILIZATION OVERVIEW (ACCORDING TO THE OPERATION PROGRAMS)
Keywords: the Regional Policy; the Social Cohesion Policy; the Structural Funds; the programme documents; the Community Support Framework; the National Development Plan; the opration programs; SROP; OPRLZ; OPPP; OPRVMZ; OPI; programming period 2007 - 2013; the Financial perspektive; Regionální politika; politika hospodářské a sociální soudržnosti; Strukturální fondy; programové dokumenty; Rámec podpory společenství; Národní rozvojový plán; Operační programy; SROP; OPPP; OPRLZ; OPRVMZ; OPI; programovací období 2007 - 2013; finanční perspektiva