Kvalita života vybrané skupiny obyvatel jako možný indikátor rozvoje a podpora rozhodovacích procesů veřejné správy na obecní úrovni. - Černajová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce se zabývá rozhodovacími procesy v organizaci veřejné správy s ohledem na probíhající strategické plánovací procesy na úrovni obcí. Kvalita života bude v práci diskutována jako jeden ze základních ukazatelů života v obci, který může posloužit regionálnímu managementu jako podpora při tvorbě cílených opatření veřejné politiky. Empirická studie bude zjišťovat data o vybrané cílové skupině veřejné politiky. Tato data budou interpretována s ohledem na jejich využitelnost při konkrétním strategickém plánování na regionální úrovni.
Quality of life of selected population groups as a possible indicator of development and support decision-making processes of public administration at the municipal level.
Keywords: kvalita života; rozhodovací procesy; veřejná správa; quality of life; decision-making processes; public administration