Studium účinnosti antikorozních pigmentů na bázi fosforečnanů ve vodou ředitelných nátěrových hmotách - Poledno, Michal (Univerzita Pardubice, 2003)
Autor se v práci zabývá porovnáním účinností různých typů antikorozních pigmentů na bázi fosforečnanů, které byly dispergovány ve styren-akrylátovém disperzním pojivu. U všech pigmentů byly stanoveny fyzikálně-chemické vlastnosti, které mají souvislost s antikorozní ochranou.
The efficiency of anticorrosive pigments based on phosphates in water-borne coatings
Keywords: antikorozní pigmenty; korozní testy; antikorozní účinnost; fosforečnan zinečnatý