Přednemocniční péče u pacienta s tenzním pneumotoraxem - Šlajs, Robin (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na přednemocniční péči u pacienta s tenzním pneumotoraxem. Teoretická část obsahuje popis tenzního pneumotoraxu, jeho příznaky, příčiny a léčbu. Průzkumná část zkoumá povědomí a dovednosti studentů oboru Zdravotnického záchranářství v oblasti diagnostiky a managementu tenzního pneumotoraxu pomocí dotazníkového šetření a modelových situací.
Prehospital care for a patient with tension pneumothorax
Keywords: tenzní pneumotorax; dekomprese hrudníku; poranění hrudníku; Cook set; komplikace; tension pneumothorax; chest decompression; chest trauma; Cook set; complications