Ochrana obyvatelstva ve městě Ústí nad Orlicí - Krčmářová, Andrea (Univerzita Pardubice, 2016)
V bakalářské práci je nejprve obecně pojednáno o ochraně obyvatelstva, jejím významu, formách a způsobech zajištění. Dále je popsáno město Ústí nad Orlicí z hlediska fyzicko-geografické a socioekonomické charakteristiky. Cílem bakalářské práce je popsání a zhodnocení zajišťování ochrany obyvatelstva na území města Ústí nad Orlicí, včetně vyhodnocení mimořádných událostí, ke kterým na území města došlo v posledních letech.
Protection of population in the city Ústí nad Orlicí
Keywords: ochrana obyvatelstva; krizové řízení; mimořádné události; Ústí nad Orlicí; integrovaný záchranný systém; protection of population; crisis management; extraordinary event; integrated rescue system