Využití hemokultivačního systému BacT/Alert pro detekci bakterií přítomných na povrchu cévních katetrů - Mejstříková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2004)
Stanovení počtu bakterií na povrchu cévního katetru může, spolu s klinickými příznaky, pomoci ošetřujícímu lékaři stanovit správnou diagnózu a následný postup léčby u infekcí krevního řečiště asociovaných se zavedeným cévním katetrem.
Use of blood colture system BacT/Alert for detection of bacteria on surface of venous catheteres
Keywords: hemokultivace; detekční metody; krevní řečiště; infekce