Řízení jízdy vlaků na koleji se vstřícnými návěstidly - Ulek, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce se zabývá zabezpečením jízd železničních vozidel na staniční koleji rozdělené vstřícnými návěstidly. V úvodu jsou uvedeny požadavky na staniční zabezpečovací zařízení a podmínky pro bezpečné stavění a rušení jízdních cest. Popis staničního zabezpečovacího zařízení ESA 11 uvádí jeho vlastnosti, princip činnosti a způsob obsluhy. Po definování požadavků na činnost zabezpečovacího zařízení následuje návrh řešení a popis počítačů náprav, které jsou využity k vyhodnocení průjezdu železničního vozidla.
Controlling the movement of trains on the track with opposite signals
Keywords: vstřícná návěstidla; staniční zabezpečovací zařízení; počítač náprav; colliding signalings; interlocking system; axle counter