Nástroje k zajištění bezpečnosti a veřejného pořádku ČR - Svobodová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce se věnuje problematice bezpečnosti a veřejného pořádku v České republice. V teoretické části je obecně vysvětleno, co je veřejná správa, popsáno její dělení a také probíhající reforma veřejné správy. Dále přiblížení práce složek, které zajišťují bezpečnost a veřejný pořádek. V praktické části je pojednána tato problematika z pohledu občanů, jejich spokojenosti se službami veřejné správy a se službami nástrojů, které se starají o jejich bezpečnost.
Instruments of ensuring security and public order in Czech Republic
Keywords: veřejná správa; reforma veřejné správy; Policie ČR; obecní policie; vězeňská správa; ozbrojené síly; celní správa; public administration; reform of public administration; Police of the Czech Republic; municipal police; prison administration; armed forces; customs administration