Využití majetku obce pro financování obecního rozpočtu - Boušová, Helena (Univerzita Pardubice, 2003)
V práci je řešena problematika využití obecního majetku pro financování obecního rozpočtu. V deseti obcích jsou v průběhu let 1999 až 2001 porovnány hlavní složky majetku, tj. finanční, drobný hmotný, nehmotný, pozemky a stavby. Jako nejvýnosnější se u většiny obcí projevil majetek finanční.
Application of property to finance the city budget
Keywords: hospodaření obcí; majetek obcí; obce; výnosnost; příjmy; rozpočty; veřejná správa