Vliv vibračního mletí na chemické a fyzikální vlastnosti prášku z plodů rohovníku obecného - Ostrá, Veronika (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato diplomová práce se zabývá vlivem vibračního mletí na chemické a fyzikální vlastnosti prášku z plodů rohovníku obecného. Teoretická část popisuje rohovník obecný, metody mletí a také antioxidační vlastnosti. Experimentální část se zaobírá tím, jak různá doba mletí rohovníku obecného ovlivňuje barevnost, distribuci částic, sorpční vlastnosti, infračervené spektrum, antioxidační vlastnosti a biologickou dostupnost.
The effect of vibratory grinding on the chemical and physical properties of carob powder
Keywords: rohovník; mletí; antioxidanty; barevnost; sorpce; trávení; carob; grinding; antioxidants; color; sorption; digestion