Mýtné systémy v městských aglomeracích - Stefanovová, Sylvie (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce určuje problémy měst způsobené především automobilizací dopravy. Věnuje se technologickým možnostem redukující intenzity dopravních proudů. Následně rozebírá využití již zavedených mýtných systémů, jako jsou v Londýně a Stockholmu. Poznatky z těchto analýz jsou následně přeneseny na podmínky měst v České republice.
Toll systems in urban areas
Keywords: kongesce; mýtné systémy; městské aglomerace; dopravní situace; technologie; congestion; toll systems; urban areas; traffic situation; technology