Socioekonomické aspekty suburbanizačních procesů českých měst - Švajdlerová, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2012)
Diplomová práce se zabývá suburbanizací vybraných českých obcí. Cílem práce je identifikovat a analyzovat změny socioekonomického prostředí obcí ve vztahu k probíhajícím suburbanizačním procesům. Dílčím cílem práce je na příkladu vybrané obce v suburbánním zázemí města Pardubice vyhodnotit sociální klima obce s ohledem na změny způsobené suburbanizačním procesům.
Socio-economic aspects of the suburbanisation process of Czech towns
Keywords: suburbanizace; sociální klima; ekonomické aspekty; Němčice; suburbanization; social climate; economic aspects