Barvení vlny reaktivními barvivy - Chocholáčová, Petra (Univerzita Pardubice, 2001)
V práci jsou hodnoceny základní koloristické vlastnosti některých vývojových vzorků reaktivních barviv určených pro barvení vlny. Bylo hodnoceno vyčerpání barvicí lázně, fixace barviva na materiál a základní vlnařské stálosti.
The dyeing of wool with reactive dyes
Keywords: reaktivní barviva; barvení vlny