Restaurování pole č. A5 a B3 na kamenné kašně v Kutné Hoře - Helma, Jiří (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato restaurátorská dokumentace se zabývá důkladným popisem stavu Kamenné kašny před započetím restaurování, popisem jejího tvarosloví a vzhledu, historickými údaji o kašně a dřívějších restaurátorských zásazích. Restaurátorský zákrok je v této zprávě důkladně popsán a zdokumentován s popsanými postupy všech prací, technologií a použitých materiálů. Zpráva je rozšířena o zkoumání degradačních procesů a povrchových úbytků na kutnohorském mušlovém vápenci, možnostech jeho ochrany a stabilizace erozních vlivů.
Restoration of a segment No. A5 and B3 of the stone fountain in Kutná Hora